Chiung-Ho Su-Primitive Residence

At Design Interviews

Interview with Chiung-Ho Su : Frank Scott: What is the main principle, idea and inspiration behind your design?. Chiung-Ho Su : We express the concept of living space by using the concrete filling and demolding to show the natural context. The special context and meridians of wood show extended life and soul, which is incorporated with the cement of floor and green painting on the wall. The large area of glass introduces massive sunlight to the inside, and when sunlight combines with the context of natural materials, more soul and vitality are given to the entire space. .Frank Scott: What has been your main focus in designing this work? Especially what did you want to achieve?. Chiung-Ho Su : This design breaks the existing concept for residential space. We create the space with soul and life while life is the ease of mind and freedom through full relaxation. .Frank Scott: How long did it take you to design this particular concept?. Chiung-Ho Su : 6 months .Frank Scott: Why did you design this particular concept? Was this design commissioned or did you decide to pursuit an inspiration?. Chiung-Ho Su : We use the large area of glass introduces massive sunlight to the inside, and when sunlight combines with the context of natural materials, more soul and vitality are given to the entire space. .Frank Scott: What made you design this particular type of work?. Chiung-Ho Su : We believe that the relation between space and people is a sense of belonging for the soul and company. .Frank Scott: Who is the target customer for his design?. Chiung-Ho Su : The owner is an art lover who has unique flavor. .Frank Scott: What sets this design apart from other similar or resembling concepts?. Chiung-Ho Su : The company restores spatial art to the primitive needs of humanity and meticulous careful movement planning, function analysis, color selection, and soft decoration collaboration to tailor exclusive home style through the understanding of client’s preference, taste and habits. .Frank Scott: How did you come up with the name for this design? What does it mean?. Chiung-Ho Su : We design this elevated space with pure and organic atmosphere by using practical and simple meridians to call for people’s most primitive demand for space. .Frank Scott: What is the most unique aspect of your design?. Chiung-Ho Su : Clean concrete and paintings with bright colors are completely different in personality but contain that contrasting fun. .Frank Scott: What is the role of technology in this particular design?. Chiung-Ho Su : Materials used for the space: concrete, wood, cement, glass bricks, metal pieces, and eco-friendly paint…etc. .Frank Scott: Is your design influenced by data or analytical research in any way? What kind of research did you conduct for making this design?. Chiung-Ho Su : In this elevated space, we provide a pure and organic atmosphere, using practical and simple context form to recall people’s most primitive demand for space. Clean concrete and paintings with bright colors are completely different in personality but contain that contrasting fun. We express the concept of living space by using the concrete filling and demolding to show the natural context. The special context and meridians of wood show extended life and soul, which is incorporated with the cement of floor and green painting on the wall. The large area of glass introduces massive sunlight to the inside, and when sunlight combines with the context of natural materials, more soul and vitality are given to the entire space. .Frank Scott: What are some of the challenges you faced during the design/realization of your concept?. Chiung-Ho Su : This is an elevated space so we design it into two floors, namely the private space and working space. We also design a corridor on the 2F that leads to the private space, simply by passing the corridor and going downstairs. In this private space, we use cement, wood and earth colors for the space to integrate with art through natural breathing. We intend to build a safe, relaxing and healing place for the mind and body. .Frank Scott: What did you learn or how did you improve yourself during the designing of this work?. Chiung-Ho Su : We hope to provide good space for people to reflect their look with safety and honesty, and we even hope such design concept to attract more care from people towards the environment and personal living space. After all, the foundation of true meaning of living art is still constructed under the conformance with personal lifestyle and needs. Under the circumstance, the integration with professional quality from designers can truly improve personal life and tastes in home. .

Chiung-Ho Su-Primitive Residence Images:

VIA: http://www.design-interviews.com/design.php?ID=44729

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Design Bulletin homepage.

Design Awards
Copyright © 2010 - 2017 Design Bulletin - design-bulletin.com - All Articles